Amerikanska kyrkan

I söndags följde jag med till kyrkan som ni vet och jag tänkte berätta lite mer ingående om hur det var. Stor skillnad mot den svenska kyrkan kan man iaf säga.

Först och främst så ser inte kyrkorna här ut som svenska kyrkor.
Den här kyrkan gick vi till och vi gick in på andra sidan. Inne så är det två våningar och massa med rum. Det fanns två "service halls" (alltså där som själva gudstjänsten är), en mindre och en större. De ser ut som en aula, mjuka stolar och en stor scen där framme.


När man kommer in så går man och checkar in sina barn, dom har nämligen aktiviteter medan de vuxna är på gudstjänst. Varje barn får ett nummer och skulle det sen va några problem med ett barn så kommer dens nummer upp på två små skärmar inne i "aulan".

I början så var det nån man som pratade och sen en ung kille som spelade xylofon. Vi sjöng några psalmer och sen var det offering. Till slut kom pastorn ut som är klädd i kostym, han står sen och pratar om saker. När vi var där var ämnet "vi får inte vara kristna" typ.. Han pratade om att det talas negativt om kristna idag eller att kristna på tv är något negativt. "Be christian and proud" var det väl han ville få ut eller nåt. Menade också att man ska vara en ledare och stå för nåt. Ärligt talat så var jag inte jättemed när han stod där och pratde :P

Kort fattat så känns det som dom moderniserat kyrkan här fast dom är fortfarande väldigt gamla i sin tro. Särskilt när dom säger "let us pray" och så står han och tackar Gud och Jesus för hans offring och bla bla bla.. "in Jesus name we pray, amen"..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0