Roadtrip till New Orleans

Kl. 9 på fredagsmorgon drog vi iväg i vår hyrbil mot New Orleans, Lousiana.
Med stopp så var vi framme strax efter 18. Bilresan gick förvånadsvärt snabbt och smidigt. Hotellet hade visst inga extrasängar och parkeringen var dyrare än vi trodde (vem hade jag pratat med egentligen?) menmen inget att göra åt.
Vi packade upp och softade lite innan vi gjorde oss iordning och drog till bourbon street. Vi hittade en restaurang som verkade helt okej men fel hade vi för den var INTE okej. Anyway, sen blev det drag på bourbon street. Träffade massa roliga folk och det var en mycket trevlig kväll/natt.
På lördagen hade vi bestämt att ta en tur med en steamboat på Mississippi river så vi gick strax efter 10 på förmiddagen. Efter båtturen gick vi runt i the french quarter och kikade lite och köpte souvenirer.
Det blev Cafe Du Monde innan vi gick tillbaka till hotellet för att relaxa. Sen gick jag, Amanda och Carro ut för att äta, denna gång blev det en bättre restaurang.
Senare mötte vi upp Eli och Cinthya på bourbon street. Vi var tillbaka på hotellet innan ett då det var lite drama på gatan.
På söndag blev det en snabbis i Baton Rouge på hemvägen och vi var tillbaka kl. 10.
Det var en mycket lyckad helg!! :)


Roadtrip!


Carro posar med "svarta faran"




Innan bourbon


Hotellbreak ;)


Snart dags för lunch på båten



Carro och Amanda


New Orleans



Kyrkan på Jackson square




Inne i Old Lousiana state capitol (Baton Rouge)


TEXAS


Thank you girls for a FUN weekend!!!

Rubrik

Jag lägger upp bilder från New Orleans under Ls förmiddagslur imorgon, nu ska jag ta igen lite sömn :)

Godnatt!

Thanksgiving

Har haft en jättetrevlig helg i New Orleans med tjejerna!

Först kommer bilder från thanksgiving:
21 pounds turkey (9,5kg)


The swedish girls


På matbordet fanns alltså kalkon, potatismos, gravy, 2 olika stuffings, ägg, majs, ärtor, bröd, cranberry sauce och jelly, och sweetpotato med pecannötter och marshmallows.
Efter middagen hade vi tjejparty uppe på mitt rum :)
Senare på dagen gick vi över till grannarna och åt dessert. Pumpkinpie, pecanpie, applepie, glass..
Det var en mysig dag.

Uppdatering om New Orleans kommer senare.

Kramar!

Thanksgiving is over

Okej, så dagen har varit väldigt bra! Mycket god mat och det var jättekul att Amanda och Caroline var här :)
Nu har vi nog allt vi behöver inför New Orleans så nu ska jag bara packa. Jag vet, kvällen innan :P

Bilder från idag kommer efter helgen, vill gärna komma i säng så snabbt jag kan.

Ha en trevlig helg så uppdaterar jag när jag kommer hem :)


Massa Pussar på er mina kära <3

Dagen innan thanksgiving

Nu ska jag dra med mig W till McKinney för att göra nån mosaikgrej. Eli tar hand om L under tiden.
Sen är jag ledig fram till halv 7, slutar kl 8 ikväll.

Imorgon är det thanksgiving och Amanda och hennes kompis Caroline som är här på besök ska fira thanksgiving med oss. Det ska bli väldigt trevligt! :)

KRAM

Blir aldrig som jag tänkt..

Heldag ute.. NOT..
Jag hade tänkt att vi skulle vara ute hela dagen efter att L sovit sin förmiddagslur och jag gett henne ett bad men så var det förstås lite annat jag var tvungen att fixa så vi var redo att gå typ halv 1 men så skulle ju såklart "hushållerskan" komma idag och vi vet aldrig när hon dyker upp (det är meningen kl 1pm). Så jag ringer henne men hon svarar inte, jag lämnade ett meddelande och jag tänkte att vi stannar väl till strax efter 1 då. 20 över 1 går vi till "parken" vid the clubhouse för det är nära så då kan vi gå till huset och låsa upp och sen gå tillbaka. När vi är påväg dit ringer hon förstås och säger att hon kommer om en halvtimma. Vi hann iaf sitta ett litet tag och äta lunch innan vi gick tillbaka till huset. L var trött förstås så jag la henne och sen kom "hushållerskan" halv 3.
Nu sitter vi i huset igen..

Anyway..
Ikväll blir det starbucks med New Orleans gänget.

Lite bilder från när jag tog L med till lekparken i fredags:




Måndag kväll

Då var det läggdags igen då. Har varit en ganska lång dag, vi stannade ju i huset hela dagen för ljuskillen skulle komma men sen kommer han inte förrän typ 7 på kvällen.. Så imorgon blir det heldag ute!
Ska jobba tills barnen lägger sig denna vecka då B har lunginflammation och hostade av ett ligament i ryggen (eller nåt) och V är ju gravid och ska inte lyfta så då blir det jag som sköter barnlyftandet just nu. Mindre roligt var det när jag vaknade imorse och hade jätteont i ryggen xP Vad är oddsen liksom?

Fick iaf Ws 3 skåp med tidningar, pennor, papper, målarfärg, leksaker, löv, stenar osv. rensat och organiserat under eftermiddagen. 3 timmar tog det bara :P Jag har mer mamma i mig än man kan tro :)

Först nu..

Det är först nu jag inser hur mycket jag kommer att sakna juletiden hemma.
Låg i sängen igårkväll och lyssnade på Carola- O helga natt och PANG sa det så ville jag sitta hemma vid köksbordet en decemberkväll och titta ut genom fönstret som har röda gardiner och adventsljustake och se snön falla på en redan vit mark. På bordet är det en massa tända ljus och mamma och pappa finns i köket.
Det är ju tiden fram till julafton som är den bästa tiden på året hemma. Mammas alla tomtar (vi har det mysigaste och bästa julpyntet) och pappa som alltid erbjuder sig att göra varm choklad eller gröt till en, Puss vad jag älskar er!
Nästa jul kommer att bli den BÄSTA julen ever!!!




Idag kommer ljuskillen och sätter upp julbelysningen på huset.

Julen närmar sig

Hade teorilektion och skrev teoriprovet idag, 80 dollar för en 6 timmarskurs inklusive "uppskrivning". 20 frågor om vägregler och 20 frågor om skyltar. Du får ha som mest 6 fel på båda och hade du mera fick du chansen att rätta de du hade fel på :P Klarade det på första :)
Nu är det bara uppkörning kvar då, kostar 11-16 dollar tror jag och då har du 3 chanser för den summan om jag förstod rätt. Så ca 100dollar (650kr) för ett amerikanskt körkort, det får du typ en och en halv körlektion för hemma.. :P

När jag kom tillbaka gjorde B något som såg ut som grahamsgröt (mycket sötare smak förstås) och sen tog vi en tur med bilen för att kolla julbelysningarna i området. Här börjas det tidigt.. Bara snön som saknas.

Nu tittar jag på bones sen blir det godnatt.

Lördag kväll

Bilder från igår:

Amanda hade haft en tuff dag och inte blev det bättre när bensinslangen inte ville samarbeta..


Men filmen var bra :)


Var ju på balett tidigare idag och jag måste säga att jag tyckte den var bättre än jag trodde den skulle vara.
Första akten var väl sådär men sen njöt jag riktigt av det :) Det var ett par som gjorde riktigt akrobatiska grejer och sånt tycker jag är roligt!
Som jag alltid har sagt, jag önskar mamma tagit med mig på balettlektioner när jag var liten.. :P


Snart blir det starbucks med Eli :)

Nutcracker

Då åker vi snart in till Dallas för att kolla på The Great Russian Nutcracker. Min första balett, undrar om det är tråkigt? :P
Det ska bli pretty cool ändå :)



Amanda kom och hämtade mig igår och vi åkte till one dollar movies (som den egentligen inte heter och det kostade 2 dollar :P). Vi hade ett tag på oss innan filmerna började men vi bestämde oss för att köpa biljetterna till Despicable me och sen åkte vi till IHOP och köpte kaffe och delade på nutella crepes medan vi väntade :)
Filmen var jättebra och det var en mysig kväll, skönt att komma ut lite :)
Det kommer att bli väldigt tråkigt när Amanda åker hem :(

Tog bilder och jag ska lägga ut dem senare, hinner inte nu.

KRAMAR

Tillbaka i Sverige?

L ligger och sover så jag sitter och tittar på Mission: impossible. Tvätten är fixad och diskmaskinen är tömd.

Fredagar är bra dagar, allt är nystädat och man har helgen framför sig :)
Ikväll blir det one dollar movie med Amanda, får se vilken film det blir. Igår tog vi en snabbtur till IKEA för jag ville kolla om dom hade adventsljusstakar (det hade dom inte, bara dom elektriska sju ljus stakarna), vi gick omkring därinne och pratade svenska med varandra och jag tänkte att vi gick runt i Karlstads IKEA. När jag insåg att vi var i Texas kändes det jättekonstigt :P

Nu hör jag att L har vaknat, då var det dags för lunch.

Jag fick se snö

Sitter just nu och äter en peanutbutter and jelly sandwich :) Eller ja, nu är den uppäten..
Skypade precis med mamma, Becka och sen Sofie. Snö i dalarna! Vill ha lite snö här med :)

Jag börjar jobba om 20min, då ska jag skjutsa Eli till skolan. L är jättesnorig så jag vet inte vad jag ska hitta på med henne. Tog med henne och W ut till "parken" vid the clubhouse igår och det blev kallt snabbt, vet inte riktigt om det var det smartaste jag gjort då L är förkyld :P Tänkte att det skulle va bra för henne att få lite frisk luft och trodde inte att det skulle blåsa så färt. Anyway, nu vet jag vart mössorna är.

Till veckan är W ledig från skolan också så då blir det fart och fläng. Det är ju thanksgiving på torsdagen då så då är ju V och B hemma och sen på fredag blir det roadtrip ner till New Orleans! :)

Bild från när jag tog med L på en promenad i tisdags.

Onsdag 6:43pm

Tillvaron är tillbaka till det vanliga. Morfar och "mormor" åkte hem igår morse så nu är man ensam om dagarna igen.

I söndags så gick jag och den finska tjejen och åt och sen tog vi en promenad till starbucks.
I måndags så jobbade Eli så vi var och fixade lite grejer och så såg vi på Iron man 2.
Igår hände inget speciellt, jobbade hela dagen och gick och la mig tidigt..
Idag så tog jag med mig L till Amanda där vi gjorde lunch som bestod av potatisklyftor och kyckling med bearnaisesås (tack Amandas familj!), det var fruktansvärt.. gott! :)

På lördag så har V bjudit med mig att se på The Moscow Ballet's Great Russian Nutcracker. Som tack för all hjälp och tidig julklapp :) Det ska bli väldans häftigt!

Drack min första frappuccino förut :P Det var förvånadsvärt gott men blev lite mycket efter ett tag..



Sen åt jag min första peanutbutter and jelly sandwich nyss, måste säga att det inte var helt fel. Mycket godare än bara peanutbutter iaf.

KRAMAR!

Amerikanskt bröllop och farsdag

Puh! Då var denna vecka avklarad, har varit en lång vecka med massa jobb och stressade värdföräldrar, sjukt brudpar och en trött Evelinn.
Jättetrevligt att träffa värdmorfarns bröder med fruar, mycket trevligt folk allesammans!
Fulla med komplimanger är dom också :P Vad tycker ni, ska jag satsa på modellyrket? haha

Nu blir allt mycket lugnare iaf, det ser jag fram emot.
Just nu känns det som klockan är typ 1 på natten när den är 9..
Så GODNATT!




När ni läser detta är det ju farsdag hemma också, Grattis pappa på farsdag!
Jag älskar och saknar dig jättemycket!

Pappa upp i dagen

Har inte hänt så mycket roligt de senaste dagarna.
Jobbade för mycket igår (hade hand om barnen när de andra var ute och åt, frivilligt) och dog tidigt igårkväll :P
Av någon anledning är jag trött konstant, dag ut och dag in..

Imorse när W skulle ta en dusch så märkte han att vattnet knappt rann bort.. ehe tänkte jag, hår.. Så när jag sen skulle duscha så skruvade jag upp proppen och drog upp.. wait for it.. en hel peruk :P haha (jag vet att ni är jätteintrresserade av att veta detta)
Medan jag ändå var igång så fixade jag proppen som inte har velat trycks ner (ni vet så att den täpper hålet och man kan ta ett bad) B kunde inte ens fixa den! :P Tackar pappa för mina fantastiska skills ;)
Så det var ju nåt roligt som hänt.. kanske.. nehe..?

Anyway..
Slutar tidigt idag men vet förstås inte vad som händer. Ska ringa Amanda och se om vi kan träffas när hon har slutat :)


Gårdagen

Jag följde med när Eli tog barnen till parken :)

Först hämtade vi W på skolan. "Drive thru".


Sen åkte vi vidare.
Vi lekte i lekparken sen gick vi ner till en liten sjö som fanns där.




Evelinn är glad!

ÄNTLIGEN!!! :D

Är dom snygga eller vad?


Jobbar kort dag idag eftersom jag ska jobba under bröllopet på lördag, får se vad jag hittar på.
Ska iaf träffa Amanda en snabbis för att kolla biluthyrning :)


Lördag 09:31am

Då är det helg igen, alla helgona hemma. Det hade jag helt glömt bort, det som är så mysigt..
Just nu är väl all släkt vid graven eller hemma hos mormor. Tänd ett ljus från mig :)

Trevligt var det igårkväll, synd att norskarna bara skulle vara här en vecka. Mycket trevligt folk var det :)

Senare idag ska jag nog iväg på shopping med Eli, helt plötsligt har det blivit kallt här och jag behöver mer kläder :P
Imorgon är det au pair möte men skulle egentligen vilja åka ner till Dallas, vi får se hur det blir.

Kram

Fredag 10:05am

Snart blir det en tur till walmart och möta Amanda, vi ska fixa lunch och prata om en roadtrip vi ska göra :)
Ni får mer detaljer om den lite senare!

Under dagen kommer Vs pappa och fästmö att komma och ikväll blir det utekväll med polarna :)

Kände för att göra ett till kollage :)


Vem är den normala systern? ;)

:)

Ligger och kollar på bilder från hemma :)

Gjorde ett litet kollage..



God natt!

Torsdag 2:08pm

Om en halvtimma blir det att åka och hämta grabben, sitter och äter lite cheerios för tillfället (L, inte jag).
Städerskan har inte kommit än heller, undrar om hon vet att hon måste vara här innan halv 3..

Imorgon kväll ska vi ut på nåt ställe, kommer inte ihåg namnet. Norskarna åker hem på lördag så det är därför.
Vi som är under 21 måste gå dit innan kl.9pm och äta, annars kommer vi inte in sen. Vi blir iaf några stycken så det gör ju inget :)

Ikväll eller imorgon (de kör bil från Michigan så vi vet inte riktigt när de dyker upp) kommer Vs pappa och hans fästmö hit, de ska gifta sig nästa lördag :)

Lik min syster? har jag aldrig hört..

Varför tror alla att Isabell på min bakgrundsbild är jag? geez, vad ser folk med? V tyckte iofs inte att vi såg så lika ut :)

Iaf, W ligger och läser nu för han har en bookreport att lämna in på fredag. Stackaren är så rastlös så men han kommer inte undan det, inte när det är jag som bestämmer ;P

Har förresten blivit värsta flingmänniskan, massa goda flingor har dom här :)



haha i brist på annat får ni bilder på flingor xP

'Cause Wednesday's Friendsday..

Ännu en regnig dag.. Tråkigt då jag inte kan hitta på så mycket, det är lite jobbigt att springa ut till bilen med ett barn på armen som ska fastsättas i barnstolen. Sen så ska man sätta henne i strollern också, det blir ju lite blött. Jag som faktiskt har lite ärenden att göra.

Hes är jag fortfarande också, tur att det finns mirakelpiller här som gör att jag inte känner av resten av förkylningen iaf :)

Förresten, något som jag inte visste innan jag kom hit (ni kanske redan vet detta) är att Obama inte är så värst populär (nu råkar jag ju också befinna mig vid Dallas, där Bush bor men ändå). Obamas popularitet ligger tydligen på samma nivå som Bush gjorde när han avgick.
Här kan du se bilar omkring dig med bumpersticker som säger bl.a.:
One Big- Ass Mistake, America
NObama

Tyckte jag var lite intressant..


Myser

Just nu sitter jag med en kopp te och en filt framför brasan. Det får bli en lugn dag då jag är förkyld, egentligen känns kroppen bra bara att jag är hes men vill inte göra för mycket så att det blir värre.
Jag som aldrig blir hes när jag är förkyld.. Regnar gör det ute nu förresten Sofie, ditt fel bara för att du nämnde det förut..

Igår följde jag med Eli och tog en kaffe med några av hennes vänner. Två norska är här på besök en vecka hos sina förra värdfamiljer, det var lite roligt att prata med några som förstår en fast dom ändå inte pratar samma språk :) Det händer ju inte här så ofta :P

Kallt börjar det bli här nu också, W sa till mig imorse "You weren't prepared for the cold" (eftersom jag är förkyld) men hallå? Jag borde ju va mer van än vad dom är :P haha känner mig jättevek nu ju..


Halloween á la Amerikat

Halloweenfest igår alltså.
Jag och två svenska tjejer, Amanda och Sara åkte till 3 svenska killar som studerar och spelar fotboll på ett colleget här i "närheten". Där var det förfest på gång och senare gick vi vidare till några andra killar (alla möjliga nationaliteter).
Alkohol, lättklädda tjejer och högljudda killar bildar en riktig collegefest, jag har haft roligare men det var ändå en kul upplevelse.
Cool som jag är så körde jag dit och hem, första gången jag kört på dom stora motorvägarna här :)





Jag och Amanda tog en tur för att kolla in en farm men det såg inte så spännande ut så hon tog med mig till vårat downtown, där det finns ett skandinaviskt hus (affär) och sen åt vi lite sen lunch :)
Just nu är jag ensam i huset för familjen är på "halloweenparty" hos baseballcoachen, jag vet inte riktigt vad som händer senare. Vi får se helt enkelt, nåt blir det säkert. Jag ska nog ta mig en tur och köpa nåt till familjen (det är en månad imorgon) och jag känner att jag behöver en latte :)
Först "Lite sällskap"!

KRAM

RSS 2.0